Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Filmová přehlídka NaturVision dospěla galavečerem do cíle

 VIMPERK - 23. září 2019 - 12:58 - Mezinárodní filmový festival o zvířatech a přírodě NaturVision Vimperk 2019 dospěl po čtyřech dnech v pátek 20. září v podvečer do svého cíle. Letošní 18. ročník této významné vzdělávací, kulturní a společenské akce, kterou pořádá město Vimperk ve spolupráci se společností EARTH-VISION UG, potěšil opět stovky malých i dospělých filmových diváků.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Závěrečný galavečer moderoval Pavel Svoboda, večerem provázela řadou svých potleskem odměňovaných pěveckých vystoupení zpěvačka Barbora Švarcová. Obecenstvo v zaplněném velkém sále vimperského Městského kulturního střediska i hosty přivítala starostka Vimperka Jaroslava Martanová. Mezi hosty byla rovněž zastupitelka Jihočeského kraje Jana Krejsová.

   Dětská výtvarná soutěž Máme rádi zvířata, provázející NaturVision jako doprovodná akce, dospěla letos do 11. ročníku. Děti a mladí výtvarníci do ní tentokrát zaslali více než tři stovky prací. Čtyři desítky obrázků vybrala porota na výstavu v městském kulturním středisku, deset nejlepších dostalo ocenění v podobě dárkových tašek a speciálních dortů z rukou starostky města Jaroslavy Martanové a členky poroty Jiřiny Fleischmannové a tři nejlepší k tomu ještě knižní dárky.

   Cenu Stanislavy Chumanové, bývalé vimperské starostky, získala mladá kreslířka Nela Kjučukovová. Vítězka si pro ni pro nemoc nemohla přijít, tak ji z rukou Věry Vávrové ze spolku Vimpersko, který pokračuje v tradici založené Občanským sdružením Stanislavy Chumanové, převzala ředitelka Neliny Základní školy TGM Vimperk Dagmar Rückerová.

   Poté pozval moderátor Pavel Svoboda na pódium Romana Hajníka, učitele Všeobecného a sportovního gymnázia Vimperk, a Šimona Blaschko, spolupracovníka festivalového týmu. Oba se s diváky rozdělili o zajímavé i vtipné příhody zejména z výběru filmů ze soutěžní části festivalu v německém Ludwigsburgu pro vimperskou přehlídku či překladů filmů z němčiny do češtiny, a také živého dabování snímků přímo při promítání. Zaznělo tu i poděkování všem spolupracovníkům při přípravě přehlídky, jmenovitě i Janu Heřtovi a zkušenému dabérovi Dušanu Žampachovi. 

   Galavečer NaturVisionu se stal rovněž příležitostí k poděkování Lence Švecové z odboru školství, kultury a cestovního ruchu vimperské radnice, která posledních deset ročníků festivalu připravovala a již nebude pokračovat. Upřímné poděkování jí vyslovila a velkou kytici květů předala starostka Jaroslava Martanová.   

   Finále galavečera obstaralo tradiční promítání vybraného filmu. Tentokrát to byl snímek Vládci zapomenutého světa - Drilové na ostrově Bioko. Německý film trojice tvůrců v čele s režisérem Oliverem Goetzlem, který vznikal po tři roky v ostrovním ráji poblíž Rovníkové Guinei u Afriky, získal v soutěžní části festivalu prestižní cenu "Wildlife" NaturVision a také nominaci na nejlepší kameru.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist