Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: NaturVision vesele promítá, dnes přijde galavečer

 VIMPERK - 20. září 2019 - 7:31 - Filmový festival o zvířatech a přírodě NaturVision Vimperk už tento týden vydatně pokročil. Zatímco se od úterka vždy dopoledne promítají filmy pro školáky z celého regionu, odpoledne a podvečer patří dospělým zájemcům. Dnes v pátek 20. září je na programu galavečer NaturVisionu a po něm bude festival už v cíli. Předtím však přijměte od nás hrst festivalových střípků.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Na školáky, kteří se dychtivě hrnou do velkého sálu vimperského Městského střediska v doprovodu paní učitelek, je moc hezký pohled. My jsme je zastihli ve středu při sledování zajímavého německého snímku o ježcích. Z kabiny jim ho promítal všeuměl Petr Krejsa.

   K festivalovým střípkům patří i příhoda ze zahajovacího úterního dne NaturVisionu. Na přednášku Dana Přibáně s Trabantem tam a zase zpátky se při festivalu o přírodě a zvířatech vypravila nečekaně i dvě zvířátka. Totiž dvojice odrostlejších koťat. Každé si to namířilo do sálu jedním vchodem. Je však třeba říci, že koťata měla smůlu a příhody trabantistů na cestě do Indie a z Indie, ani hezkou výzdobu sálu, se nakonec nevychutnala. Neunikla totiž bdělému oku a rychlému kroku zkušeného moderátora Romana Hajníka. Sluší se poznamenat, že koťatům návštěvu filmu rozmluvil opravdu citlivě... 

   Cestou do promítacího sálu nemůžete minout kasičku veřejné sbírky na záchranu a opravu kapličky na Brantlově dvoře. Jak jsem viděli, stále se slušně zaplňovala. Iniciátorem sbírky je spolek Vimpersko, který se zajímá o dění ve městě i osadách. Konkrétně u zmíněné kapličky si vytkl cíl, aby kaplička byla brzy jako nová.

   V předsálí, kde je Galerie U šaška, si můžete prohlédnout výstavu dětských kreseb a maleb Máme rádi zvířata, tentokrát na téma Lesní zvířata. Děti své práce vytvořily v rámci soutěže o Cenu Stanislavy Chumanové, bývalé starostky města. Soutěž mladých výtvarníků je i letos doprovodnou součástí filmového festivalu NaturVision. A obrázky jsou opravdu pěkné...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist