Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 NaturVision: S Danem Přibáněm a Trabantem tam a zpátky

 VIMPERK - 19. září 2019 - 7:19 - Hned v první den letošního festivalu filmů o přírodě a zvířatech NaturVision ve Vimperku byla jako jeho doprovodná akce v úterý 17. září v podvečer na programu oblíbená přednáška. Uvedl ji Roman Hajník, jmenovala se Trabantem tam a zase zpátky a ujal se jí populární Dan Přibáň.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Ten svou pověst nejvtipnějšího českého cestovatele před zaplněným sálem vimperského Městského kulturního střediska skvěle obhájil. Zaujal hned od první chvíle, kdy promítl vybrané záběry z putování a představil jednotlivé účastníky zatím poslední výpravy party šikovných cestovatelů se žlutými trabanty napříč kontinenty, která vedla z Čech do Indie a zase zpátky. Pobavily i další příhody výpravy, ve které tentokrát nebyla žádná žena.

   Diváci a posluchači se například dozvěděli, že Indie je stále naší značce motocyklů Jawa, která se tu vyráběla v licenci, zemí zaslíbenou, poučili se, jak se opravují závady na trabantech, ale hlavně na maluchovi, tedy malém polském fiátku 126p, účastníkovi výpravy. Nebo třeba jak překonat s auty v horách stoupání štafetovým způsobem, při němž se v postrku aut střídají vždy nové síly. A samozřejmě mnoho dalšího...

   Přestávka uprostřed přednášky posloužila k nákupu nosičů s televizními pořady o populárních "trabanťácích" nebo různých suvenýrů. A také k prohlídce v předsálí v Galerii U šaška vystavených kreseb z dětské soutěže Máme rádi zvířata, která je také doprovodnou akcí NaturVisionu.

   Dnes pokračuje filmový festival podle svého programu dalším dopoledním promítáním pro děti a žáky škol z celého regionu a odpoledním a večerním promítáním pro všechny milovníky dokumentů o zvířatech a přírodě. Závěrečný galavečer NaturVisionu se odehraje v pátek 20. září.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist