Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Skvosty na čtyřech kolech potěšily i fanoušky v Prachaticích

 PRACHATICE - 7. září 2019 - 21:25 - Jubilejní desátý ročník South Bohemia Classic, mezinárodní setinové rallye klasických a sportovních vozů, přivedl i do Pošumaví více než 150 posádek z několika zemí světa. Skvosty na čtyřech kolech se svými posádkami se představily v pátek 6. září v podvečer i přímo v Prachaticích.

 Text: Pavel Kacerovský, ČK motorsport, foto: Luděk Jánoš

   Startovní pole zcela splnilo slibovanou skvělou podívanou, vždyť průměrný rok výroby všech přihlášených vozidel se zastavil na hodnotě 1973. Diváci se mohli těšit z legendárních, ale i méně známých značek – jmenujme například Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Cadillac, Austin Healey, Ferrari, Chevrolet, Porsche, Škoda, Cobra, Apal, CG, DAF, Maserati, Alfa Romeo nebo Triumph.

   Nejstarším strojem na trati byl Jaguar XK 120 OTS z roku 1952, silně zastoupena byla 60. a 70. léta minulého století, když auta vyrobená v tomto období tvoří dvě třetiny registrovaných účastníků.

   X. South Bohemia Classic 2019, největší tuzemská setinová rallye, odstartovala v pátek v 16:30 na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. Trasa vedla přes Hlubokou, Holašovice, Zámek Kratochvíle, Prachatice, Český Krumlov a Světlík až do centra soutěže, Hotelového Resortu Relax v Dolní Vltavici.

   Během sobotní etapy pak posádky zavítaly do všech měst a obcí na břehu Lipna, projely údolím Vltavy nebo malebnou přírodou Novohradských hor. Vrcholem motoristické akce byla Grand Prix Kaplice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist