Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Vimperskému kalendáři na rok 2020 vévodí zámek

 VIMPERK - 17. srpna 2019 - 7:55 - Vodou v řeky Volyňky pokřtili v pátek 16. srpna v Kavárně ve Skále starostka Vimperka Jaroslava Martanová a fotograf Vladislav Hošek nový vimperský kalendář na rok 2020. Ústředním motivem dvanácti snímků a obálky je vimperský zámek, který doplňují další zajímavá místa ve městě.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Vimperská starostka Jaroslava Martanová popřála novému kalendáři, aby po celý příští rok těšil vimperské občany i návštěvníky města. Jednotlivé fotografie pak vtipně okomentoval i některé zajímavosti z jejich vzniku dal k lepšímu jejich autor Vladislav Hošek.

   Vytvoření každé fotografie provází samostatný příběh, a tak se hosté kalendářové vernisáže například dozvěděli, že v působivém záběru školy v nočním osvětlení musel autor nasvítit popředí dvě svítilnami, tzv. čelovkami. Snímky vznikaly nově, jen výjimečně musel fotograf sáhnout do svého bohatého archivu, aby vystihl atmosféru ročního období.  

   V závěru autor snímků děkoval městu Vimperk za šanci kalendář vytvořit a a pochvaloval si výbornou spolupráci s Lenkou Švecovou z odboru školství, kultury a cestovního ruchu při přípravě kalendáře. Zájemců pak kalendář podepisoval.

   Kalendář na rok 2020 vydalo Město Vimperk nákladem 1000 kusů. Grafické úpravy a sazby se zhostila Zuzana Prokopová, vytiskla ho společnost InPress České Budějovice. Už teď si ho můžete koupit ve vimperském informačním centru za 90 korun. Jedná se o tom, že by kalendář prodávala i knihkupectví ve městě.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist