Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Staročeské hry ve Stožci se vydařily. Chystají další

 STOŽEC - 2. srpna 2019 - 14:40 - Stalo se už tradicí, že se před informačním střediskem Národního parku Šumava ve Stožci konají o letních prázdninách Staročeské hry. Bylo tomu tak i v druhé polovině července. Hrám přálo krásné počasí. Brzy tu budou hry zas.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Co to vlastně hrály děti s dospělými za hry na Ladových obrázcích? Na tuto otázku odpovídají děti vždy v letní sezóně právě u toku Studené Vltavy. A tak tu hrají drápky, točí káču, vrhají kuličky a a tlučou špačka. Právě tlučení špačka je ve Stožci natolik rozšířeno a oblíbeno, že v něm pořádají dokonce mistrovství světa. To letošní se uskuteční 28. září.

   Turisté, příchozí, místní a cyklisté s bruslaři projíždějící kolem se zastavili, aby si zahráli. I když bylo vedro, tak se tu našlo dost zájemců o zajímavou hru. Poděkování patří zaměstnancům Informačního střediska Národního parku Šumava ve Stožci za pěkný den.

   Naše pozvánka na další Staročeské hry ve Stožci míří už k sobotě 10. srpna. Tento den zde bude probíhat i obecní slavnost k významné události - 250 letům od první zmínky o této obci pod Třístoličníkem na toku Studené Vltavy na Šumavě.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist