Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Mezinárodní výtvarný workshop opět hostily přátelské  Volary

 VOLARY - 25. července 2019 - 23:59 - Od soboty 20. července do soboty 27. července se prosluněné Volary staly domovem šestnácti umělců z Moldavska, Rumunska, Itálie, Běloruska a České republiky. Přivedl je sem čtvrtý ročník Mezinárodní výtvarného workshopu Volary.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk Přibyl, Vít V. Pavlík a Jaroslav Pulkrábek

  Workshop s výtvarně vděčnou zkratkou VwV organizuje volarská radnice spolu s Asociací jihočeských výtvarníků a Svazem bavorských výtvarných umělců. Díla, která umělci vytvořili, představí veřejnosti na výstavě v Základní umělecké škole ve Volarech, která bude otevřena slavnostní vernisáží v pátek 26. července v 17:00 hodin. Všichni milovníci moderního umění a přátelé Volar a Šumavy jsou na ni srdečně zváni.

   Pravda je, že v neděli po příjezdu, původně plánovaný výlet překazil účastníkům workshopu nečekaný a déletrvající liják. Jinak jim však po zbytek týdny ukázaly Volary svou prosluněnou a pohostinnou tvář.

   V pondělí přijal umělce starosta Volar a předseda Asociace jihočeských výtvarníků Vít Vavřinec Pavlík v doprovodu místostarostky Jany Bártové a tajemníka městského úřadu Františka Pokorného. "Srdečně vás vítám ve Volarech, městě přátelském k umělcům, a přeji vám hodně dobrých uměleckých nápadů a tvůrčích úspěchů," řekl starosta Vít V. Pavlík. Poté ředitel Kulturně informačních služeb města Volar Jaroslav Pukrábek podrobně seznámil hosty s nejdůležitějšími milníky historie Volar.

   Jako památku si umělci odnesli také kalendář Volar, jako dřevěného srdce Evropy, na rok 2020. Je sestaven z historických fotografií, pečlivě vybraných ve spolupráci s Museem fotoateliér Seidel.

   Po setkání na radnici přišla pravá chvíle na procházku okolím Volar, zejména kamennou křížovou cestou a samozřejmě kolem roubených volarských domů alpského typu. Ve středu pak byli umělci hostem Městských lesů Volary na lesní chatě.

   Každou volnou chvilku samozřejmě využívali k vlastní tvorbě. Ateliéry jim poskytla Základní umělecká škola Volary a svítilo se tu často i dlouho do noci. S redakčním Canonem jsme se za nimi vypravili i ve čtvrtek, když už svá díla vedli do finále. A jak se jim dařilo, na to se přijďte podívat v pátek v 17:00 hodin na vernisáž výstavy v Základní umělecké škole.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist