Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vrátí se středověk: Karavana putuje do bavorského Grainetu

 PRACHATICE - 18. července 2019 - 15:35 - Jak už jistě víte i z naší pozvánky, v pátek 19. července zažijí Prachatice i další místa v našem regionu doslova a do písmene soumarský den. Dýchnou na nás opět staré časy z doby kvetoucího středověkého obchodu po Zlaté stezce z Bavorska do Čech i nazpátek.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

   Půjde vlastně o předehru před Bavorsko - českou soumarskou slavnosti v sousedním partnerském Grainetu, která se koná v neděli 21. července. Ale tentokrát s plnou soumarskou parádou!

   Bavorská karavana téměř tří desítek soumarů a skoro půl tuctu koní je očekávána na prachatickém Velkém náměstí v pátek před 9:00 dopolední. Koně a soumary doprovodí "forštanti" z Grainetu v soumarských halenách, v čele se starostou Kasparem Voglem a vrchním soumarem Thomasem Mandlem. Přivítá je "vrchnost" prachatická, vedená starostou Martinem Malým, kterou doprovodí čeští soumaři. Na programu je středověká divadelní "obchodní" scéna. Soumaři vyloží dovezenou sůl a další zboží, naloží prachatickou kořalku a jiný tradiční tovar, a karavana se vydá zpět do Bavor.

   Na našem území bude mít karavana zastávky v Křišťanovicích, ve Volarech a v Českých Žlebech, kde přenocuje. V sobotu ráno pak vyrazí do Grainetu. Bavorsko - české slavnosti je tam vyhrazena celá neděle 21. července s bohatou účastí českých kulturních skupin a spolků. Přesnější časy najdete v naší samostatné podrobné pozvánce.

   Pokud tedy chcete být u těchto historických okamžiků, neváhejte! Slibují totiž zážitky, které z paměti nevymizí ani za dlouhou dobu!

   

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist