Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Podvacáté zlatí hudebníci Klarinetového souboru Prachatice

 PRACHATICE - 7. července 2019 - 11:11 - Úspěšnou účastí na několikadenním Mezinárodním mládežnickém hudebním festivalu v hlavním městě Slovenské republiky Bratislavě se podařila prachatickým muzikantům Janu Hovorkovi, Petrovi Chalupskému, Tomášovi Janouškovi, Vítkovi Neužilovi a Petře Sovové milá zajímavost.

 Připravil (zp)

   Získali své kulaté dvacáté zlaté ocenění s názvem Gold Band v mezinárodní soutěži, která se konala v první den festivalu 3. července v Primaciálním paláci v samotném centru Bratislavy. Vedle orchestrů a pěveckých sborů od Austrálie přes Jižní Afriku a Hongkong vévodili také soutěži uznávaní světoví hudebníci a profesoři z USA, Taiwanu, Austrálie, České i Slovenské republiky. Klarinetový soubor Prachatice byl tentokrát jediným zástupcem České republiky.


 
   Porotě prachatičtí muzikanti zahráli výběr toho opravdu nejlepšího ze svého repertoáru, který zasahoval různé hudební styly. Od jazzové hudby, přes romantismus, od filmové hudby přes specielní klarinetový repertoár současné hudby. "To vše dopomohlo k nádhernému výsledku a také možnosti se ohlédnout a bilancovat. Dvacáté zlato za to opravdu stojí," řekl umělecký vedoucí souboru Jan Hovorka.


   V rámci festivalu se konaly i dva festivalové koncerty, kterými se Klarinetový soubor Prachatice představil také veřejnosti. Vystoupil na Hlavním náměstí a na promenádním Hviezdoslavově náměstí poblíž Slovenského národního divadla. Vyhlášení výsledků soutěžní části se konalo po skončení tohoto koncertu.

   Klarinetový soubor Prachatice se již příští týden rozjede za lázeňskými hosty do Třeboně, kde bude mít ve středu 10. července od 19:00 koncert v Lázních Aurora. Poté začnou přípravy na dva prestižní koncerty s japonským orchestrem, které se budou konat v Praze a Českém Krumlově na konci konci prázdnin.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist