Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Za zdravý selský rozum s kosami v rukou a přírodou v srdci

 MLYNÁŘOVICE - 4. července 2019 - 17:07 - Redakční titulek se pokouší vystihnout hlavní myšlenky happeningu, který je připraven na zítřek, pátek 5. července, do pošumavských Mlynářovic na Volarsku. Odehraje se tu Mistrovství ČR v kosení kosou, s kvalifikací na srpnové Mistrovství Evropy v této disciplině. Ale půjde přitom ještě o řadu dalších důležitých věcí.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl 

   "Akce má podtitul, a to je velmi důležité, Festival za zdravý selský rozum, místní bioprodukci, mezigenerační dialog a vědomé rodičovství," říká ředitel festivalu a celé soutěže David Vostrovský. "A také se chceme mimo jiné vymezit ke globálním problémů v životním prostředí," dodává zkušený šumavský sekáč.

David Vostrovský v akci při loňském legendárním sekání zpustlých mokřadů...

   David Vostrovský doporučuje přijet v pátek do Mlynářovic tak na poledne a udělat si čas po zbytek dne. To už tu bude připraven pro všechny mrštné sportovce, ale i diváky, parkour workshop, soutěžící se budou zapisovat, vypukne soutěž o nejlepší buchtu atd. Slavnostní zahájení je naplánováno na 14:00. Pak se začnou postupně, zhruba v půlhodinových rozestupech, rozbíhat soutěže mladých sekáčských nadějí, juniorů, žen a mužů.

   "Budeme tu mít opravdové hvězdy s kosou v ruce. Jako třeba čtvrtou nejlepší ženu v Evropě a nebo mistra Rakouské republiky," připomíná David Vostrovský. "Soutěže nejsou jen pro profíky s dlouhou kosou, ale také v kategorii hobby s kosou do 90 centimetrů," doplňuje ředitel.

   V plánu je i beseda s profesorem Pavlem Kindlmannem, vyučujícím v Ústavu životního prostředí Přírodovědecké fakulty pražské Karlovy univerzity, a také jihočeským hospodářem. Kosení doprovodí hudba bubeníka jménem Pupis Nyass z Afrického domu v Praze. Hlavní reggae soulová kapela Rissing Spirits přijede také z Prahy. Po celou dobu bude k mání povětšině bio občerstvení s výazným množstvím zeleniny...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist