Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Lenoře si promítli svůj úspěšný školní rok a řekli škole Ahoj!

 LENORA - 30. června 2019 - 13:56 - Poslední den školního roku je vždy předzvěstí mnoha nastupujících změn, které se často projeví až po prázdninách. Takový den se odehrál v pátek 28. června i v Lenoře, obci na levém břehu Vltavy.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Slavnostní okamžiky se uskutečnily v místní sokolovně. Zde se sešly děti z mateřské i základní školy, pedagogický sbor, ale i paní kuchařky a všichni, kteří mají ve škole hodně povinností. Nu, a jaké by to bylo loučení bez rodičů dětí, kteří též přišli dětem pogratulovat a pedagogům poděkovat.

   Všechny přivítal ředitel Základní školy v Lenoře Zbyněk Jícha, poděkoval jim za krásný rok, pozdravil starostu obce Antonína Chrapana a poté si v projekci prohlédli všichni v sále, jaký to byl rok. Bylo vidět, že žáci školky i školy toho stihli hodně. Výlety, jazykové kurzy doma i v blízkém Bavorsku, návštěvu Techmánie či výlet do dětského ráje v Kovářově, hry, výuku, zábavu - to vše si připomněli a bylo to moc příjemné. 

   Po projekci promluvil starosta obce Antonín Chrapan, který poděkoval všem pedagogům základní školy, jak celý školní rok pěkně zvládli. Poděkoval panu řediteli školy, za akce, aktivitu, ale i pomoc v obci.

   Následovalo pasování předškoláků na prvňáčky, rozloučení s žáky pátých tříd, kteří po prázdninách budou jezdit do školy ve Volarech. Poděkování všem zaměstnancům školy. Závěrečnými písničkami, které mají děti nejradši, skončila oficiální část.

   Pak už ve třídách pan ředitel a paní učitelky rozdali vysvědčení. Největší radost měli prvňáčci. V Lenoře se totiž učí znamenitě, neboť všichni prvňáčci mají na vysvědčení samé jedničky.

   Tak tedy Ahoj, školo, Ahoj prázdniny! Užijte si je ve zdraví, v pohodě a tak, abychom se v září opět ve školních lavicích sešli!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist