Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Léto na jihočeských památkách: Zámky Kratochvíle a Vimperk

 PRACHATICE - 27. června 2019 - 10:15 - Léto se naplno rozjíždí i na jihočeských památkách. V našem regionu nás zajímal především státní zámek Kratochvíle a zámek Vimperk. Informace nám poskytla Markéta Slabová, pracovnice vztahů k veřejnosti Národního památkového ústavu, pracoviště v Českých Budějovicích.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Pro 28. divadelní léto v zahradě zámku Kratochvíle si Spolek divadelních ochotníků Tyl Netolice letos zvolil humornou komedii Zdeňka Jirotky Saturnin. „Představení v režii Miroslava Mikeše budete moci shlédnout po dvanáct večerů a to 27. až 30. června; 4. až 7. a 11. až 14. července“, upřesnil kastelán Kratochvíle Vojtěch Troup.

   "Za Tyláky zdraví a na viděnou se těší Zuzana Leherová - principálka," připsala nám šéfová Tyláků k zaslané pozvánce. Začátek představení je vždy ve 21:00.

Netoličtí Tyláci hrají na Kratochvíli Saturnina

   Divadelní léto na zámku Kratochvíle vyvrcholí nejnovějším představení Divadla Bratří Formanů Deadtown od 17. srpna.

   Od července do září bude zpřístupněn zámek Vimperk, kde budou od úterý do neděle ve vypsaných časech probíhat prohlídky Dolního zámku. Prohlídky se budou věnovat unikátní výzdobě jihovýchodního křídla od renesance po 19. století a zámecké zahradě.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist