Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Pět obcí z okresu Prachatice usilovalo o cenu Vesnice roku

 ČESKÉ BUDĚJOVICE/PRACHATICE - 17. června 2019 - 15:35 - Dnes byly v Českých Budějovicích vyhlášeny výsledky soutěže o titul Vesnice roku Jihočeského kraje 2019. Do soutěže se zapojilo z Prachaticka pět obcí, což je druhý nejvyšší počet mezi regiony. Palmu vítězství si odnesly Čejetice na Strakonicku, ale žádná z přihlášených obcí z našeho okresu neodešla s prázdnou.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Titul Inovativní obec získala Borová Lada za využívání alternativních zdrojů energie v obecních objektech, podporu turistiky formou zřízení nabíjecí stanice pro elektrokola a za realizaci smart-řešení při sportovních činnostech na území Národního parku Šumava.

   V soutěži o Zlatou cihlu v Programu obnovy venkova za příkladné stavby na venkově, realizované v duchu Programu obnovy venkova, byly v
kategorii - Obnova, či rekonstrukce staveb venkovské zástavby - oceněny Mičovice. A to za zdařilou rekonstrukci objektu bývalé školy na multifunkční zařízení obce.

   Čestná uznání dále putují do Lažišť za koncepční péči o předškolní vzdělávání, do Chluman za dodržování lidových tradic – autentické ztvárnění „Konopické“, do Dubu za realizaci koncepce politiky stárnutí a sociální práce a rodině di Battaglia za citlivou rekonstrukci zámku v Dubu. A druhé ocenění si odnesla obec Borová Lada za podporu udržitelného života v obci formou stanovených podmínek pro občanskou výstavbu.

   Předání cen je na programu 9. srpna ve vítězných Čejeticích, které budou reprezentovat Jihočeský kraj v celostátním finále. Jeho výsledky budou známé 14. září.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist