Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Lidé obdivovali unikátní model železnice ve volarském DDM

 VOLARY - 10. června 2019 - 15:50 - Volarské pracoviště Domu dětí a mládeže Prachatice opět ukázalo veřejnosti unikátní model železnice. Tímto opravdovým skvostem se děti ze zájmového útvaru modelář se svým vedoucím rádi pochlubili před blížícím se koncem školního roku.

 Text a foto: Ladislav Beran

   Model vytvářel zejména Josef Čada, velký modelář, turista a hlavně člověk, který to s kluky uměl. Dnes se dívá na své nástupce z nebeských míst a jistě je pyšný, že kluci na něj nezapomínají a tuto akci dál společně se svým vedoucím a vedením domečku pořádají. Na práci Josefa Čady navázal pan Kadlec z Prachatic, který s ním vytvořil velký tandem a dnes vede mladé modeláře ve Volarech.

   Raritou jsou zejména volarské domy, které model zdobí. Tak tu najdeme budovu DDM, volarský alpský dům, či hasičskou zbrojnici nebo kostel sv. Kateřiny Alexandrijské.

   O prohlídku byl velký zájem a po celý den se zde vystřídaly děti z MŠ a nejen volarských, žáci základních škol, ale i dospělí, a na výstavu našli cestu i turisté z dalších míst. Ti se o ní dozvěděli zejména v Informačním centru, ale i z plakátovací plochy. Zájem měli i odborníci a samozřejmě železničáři, kteří sem zajdou každý rok, neboť pro ně je vláček a zejména vlak srdeční záležitostí...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist