Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Fotografické Ohlédnutí za Slavnostmi Zlaté stezky

 PRACHATICE - 8. června 2019 - 10:21 - V Zimní zahradě prachatické Nové radnice na Velkém náměstí byla v pondělí 3. června otevřena autorská výstava snímků fotoreportéra Zdeňka Přibyla nazvaná Ohlédnutí za slavnostmi Zlaté stezky. Potrvá tu až do letošních slavností, takže do konce června. Přístupná bude od pondělí do pátku, v pracovní době Městského úřadu Prachatice.

 Připravila: (red), fotografovala: Milada Přibylová

   Vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková uvedla fotografa Zdeňka Přibyla jako legendu reportážní fotografie. Slavnosti Zlaté stezky v Prachaticích fotografuje autor od jejich obnovení po sametové revoluci, až dodnes.

   V Zimní zahradě vystavuje i reprodukce některých fotografií pořízených při prvním ročníku tzv. Wožení soli po Zlaté stezce. Ten se v režii charismatického Zdeňka Podskalského a Aleny Vandlíčkové z městské kultury uskutečnil za přispění populárního herce a komika Jaroslava Štercla v roce 1969. Snímky pocházejí z rodinných archivů přátel, skuteční autoři jsou neznámí.

   Místostarosta Prachatic Miroslav Lorenc ocenil, že se počítá s doplněním výstavy o další snímky ze Soumarských slavností v partnerském bavorském Grainetu a trváním výstavy i po dobu letošních Slavností solné Zlaté stezky. Při nich si fotografie bude moci prohlédnout také řada hostů včetně zahraničních.

   Na bohatý fotografický archiv Zdeňka Přibyla, který byl se svými fotoaparáty prakticky u všech významných okamžiků přeshraniční česko-bavorské spolupráce po sametové revoluci, upozornil i bývalý starosta Prachatic Miroslav Bojanovský.

   Podle slov Jiřiny Dolejškové najde rozšířená výstava Ohlédnutí za slavnostmi Zlaté stezky od srpna nové útočiště v Galerii v prachatickém Neumanneu.   

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist