Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Dramaticky sílící protesty budou pokračovat i v Prachaticích 

 PRACHATICE – 5. června 2019 - 21:03 - Začalo to protestem deseti až patnácti tisíc lidí na Staroměstském náměstí a po šesti týdnech už je demonstrujících desetkrát tolik. Začínali kvůli obavám ze jmenování nové ministryně spravedlnosti a teď už jde o demisi premiéra a tedy pád celé vlády.

 Text: Tomáš Přibyl 

   Po stodvacetitisícové demonstraci na Václavském náměstí bude následovat další série protestů v úterý v regionech a dojde opět i na Prachatice.  Další prachatická demonstrace za demisi trestně stíhaného premiéra se uskuteční v úterý 11. června tradičně od 17:30 na Velkém náměstí u kašny se sochou Spravedlnosti.

   Podle fotografií z celostátních medií a sociálních sítí se také zástupci Prachaticka účastnili v hojném počtu stodvacetitisícové demonstrace na Václavském náměstí, kterou i zahraniční média označila za největší od Listopadu 89.  

   Po úterních demonstracích v regionech bude spolek Milion chvilek pro demokracii připravovat obrovskou demonstraci na Letné v Praze. Protesty přitom začínají měnit i atmosféru na sociálních sítích i v mediích a demonstrující začínají mít větší podporu komentátorů.

   Demonstranti stále volají po nezávislé justici i demisi ministryně spravedlnosti, ale hlavním požadavkem se stává pád premiéra a tedy vlády. Premiér přitom na demonstrace reaguje stále přezíravě až urážlivě.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist