Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vimperský přechod ve Špidrově ulici bude brzy bezpečnější 

 VIMPERK – 5. června 2019 - 14:14 - Přechod pro chodce přes Špidrovu ulici u Auto Ševčík ve Vimperku by se v nejbližších dnech měl stát bezpečnějším. Radnice připravuje jeho osvětlení. A kromě toho chce nechat instalovat veřejné osvětlení také k chodníku, který od tohoto přechodu vede dolů k železničnímu nádraží. Jde o frekventované místo.  

 Text a foto: Tomáš Přibyl 

  

   „Je tam velký pochyb lidí nejenom z Homolky, ale i lidí, kteří míří do Rohde & Schwarz,“ řekl vimperský místostarosta Zdeněk Kuncl. „Přechod tam je, ale je tam málo vidět a je to tam nepřehledné,“ dodal.

   Bezpečnost na přechodu, který vede přes krajskou komunikaci, mají zlepšit nové lampy. Další lampy pak chce město instalovat k chodníku dolů k nádraží, kde zatím veřejné osvětlení není.  

   Město vybralo dodavatele a má i stavební povolení. Zastupitelé na nové osvětlení uvolnili peníze rozpočtovým opatřením, protože původně se s touto investicí v rozpočtu nepočítalo. Pokud by tu město chtělo i další bezpečnostní prvky, jako jsou například blikající diody v povrchu nebo úpravu povrchu vozovky, muselo by jednat s krajem, kterému komunikace patří. Zatím o tom radnice neuvažuje.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist