Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Finanční podpora kraje venkovským prodejnám míří i k nám

 ČESKÉ BUDĚJOVICE, PRACHATICE - 29. května 2019 - 12:52 - Mimořádný zájem o dotační program zaměřený na podporu venkovských prodejen zaznamenal v letošním roce Jihočeský kraj. Jeho zastupitelé se proto minulý čtvrtek rozhodli dotaci zvýšit tak, aby se dostalo na všechny žadatele.

 Připravil: Zdeněk Přibyl

   Jak nás informovala Hana Brožková z oddělení informací a styku s veřejností kanceláře jihočeské hejtmanky, zvýšil Krajský úřad Jihočeského kraje částku určenou na podporu venkovských prodejen o 800 tisíc korun.

   „Pro tento dotační program byly původně vyčleněny tři miliony korun, ale pro velký zájem jsme se rozhodli alokovanou částku navýšit o více než osm set tisíc,“ uvedl náměstek hejtmanky Pavel Hroch, podle něhož bude podpořeno dvacet žádostí.

   Cílem dotačního programu je umožnit obcím zachovat a udržet drobné venkovské prodejny. Celková výše podpory na opravu jedné prodejny se pohybuje od 50 do 300 tisíc korun. Peníze poputují v prachatickém okrese například ve výši 200 000 korun na rekonstrukci venkovské prodejny v Lažištích, 68 000 korun do Svaté Maří na částečnou úhradu výměny oken a dveří prodejny ve Štítkově nebo 140 000 korun do Zbytin na vybavení obchodu ve Zbytinách klimatizační jednotkou. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist