Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

Potřetí demonstrovali v podloubí. Za demisi a proti premiérovi 

 PRACHATICE – 28. května 2019 - 20:45 - Už potřetí se dnes, v úterý 28. května, sešli na Velkém náměstí v Prachaticích demonstranti. Přestože pršelo, jejich počet se oproti minule nezmenšil. Naopak jich na celém Prachaticku přibývá, protože v našem regionu už se do těchto protestů zapojilo dalších sedm míst.  

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Kromě Prachatic se dnes sešli demonstranti také ve Vimperku, Čkyni, Netolicích, Lhenicích, Husinci, Volarech a ve Vlachově Březí. V Prachaticích je déšť zahnal do podloubí a sešlo se jich opět kolem sto dvaceti. Celkem se protestující shromáždili dnes na bezmála dvě stě padesáti místech. Demonstrovali za demisi ministryně spravedlnosti, nezávislou justici, ale hlavně proti politice premiéra Andreje Babiše.  

   „Naše země má mnoho velkých problémů. Vláda je neřeší. Jedinou starostí premiéra totiž je, jak se vymotat ze svých osobních problémů,“ píše se v letáku, který dostali demonstrující. Kritiky se dočkaly i dotace pro firmy premiéra třeba na výrobu inovativního toustového chleba. Nebo škrty v sociální politice kvůli rozhazovačnosti vlády, a také to, že v Čechách je v EU největší podíl orné půdy oseté řepkou.

   V Prachaticích svolávají demonstrace Marie Myšáková a Iva Pohanová. Podle nich nejde při demonstracích o zpochybňování výsledků voleb, ale kontrolu práce zvolených politiků. „Naše aktivity mohou být minimálně brzdou negativních tendencí, které u nás tvrdě nastupují,“ řekla Marie Myšáková. Demonstrace proto prý jen tak neutichnou. Na úterý 4. června od 18:30 je další svolána opět na Václavské náměstí v Praze.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist