Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Sousedský piknik na Skalce začal komorně s fajn atmosférou 

 PRACHATICE – 26. května 2019 - 6:46 - Spolek Živé Prachatice přišel s pokusem vnést do společenského života v Prachaticích novou akci – sousedský piknik. V sobotu 25. května ho poprvé uspořádal na louce na prachatické Skalce, která je k tomu jako stvořená. Počasí bylo slunečné a teplé, na trávě se sedělo příjemně a výhledy do krajiny a na město v zeleni také stály za to.  

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   I s novináři se začalo v komorním počtu šesti lidí. Jak řekl Jakub Nepustil, jeden z nich, všechno chce svůj čas a energii k tomu, aby se to prosadilo. Nic to nemění na tom, že k snědku tu byly skvělé věnečky a vládla příjemná atmosféra. A protože mezi účastníky byli dva zastupitelé, došlo v debatě i na řadu témat, která se ve městě řeší.  

   V minulosti k piknikům patřívaly i takové věci jako společenské hry i hudba. Podobných akcí, kde se podporují lidské vztahy a společenský život, by to možná chtělo v dnešní individualistické době více, byť se budou vracet asi pomalu. Oproti hlučné hospodě a dost neosobním sociálním sítím se na nich jde setkat s živými lidmi a být součástí většího celku.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist