Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Příprava výstavby rodinných domů U Sloupů se nyní zastavila 

 VIMPERK – 22. května 2019 - 9:15 - Nová vimperská koalice na rozdíl od minulého vedení města nechce pokračovat v přípravě výstavby rodinných domů v centru areálu bývalých kasáren U Sloupů. Studie se připravovala za dob starosty Pavla Dvořáka podle územního plánu, ale proti záměru se postavila ochrana přírody a nové vedení města proti ní jít nechce.  

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Plocha, o kterou jde, se nachází ve středu areálu. V době, kdy tu ještě byli vojáci, sloužila jako sportovní hřiště pro celou posádku. Město plochu nechalo svému osudu a ona zarostla travou. Od radnice si ji následně pronajal soukromý zemědělec a začal ji pravidelně sekat. A díky této péči se tu objevily chráněné orchideje – například vratička heřmánkolistá, prstnatec májový a vemeník zelenavý.  

   Minulé vedení proto muselo záměr zastavit a řešilo se, co je možné s plánem dělat. Nové zastupitelstvo zatím potvrdilo, že plocha zůstane v územním plánu vyčleněna k zástavbě rodinnými domy, ale vedení s tím nepočítá a dál ji chce pronajímat soukromému zemědělci. „Na radě města jsme to diskutovali a je mezi námi spíše shoda na tom, že se ta plocha zastavovat nebude,“ řekla novinářům starostka Vimperka Jaroslava Martanová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist