Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 FOTO: Ve Volarech oslavili den všech maminek s domečkem

 VOLARY - 18. května 2019 - 9:40 - Den matek letos připadl na neděli 12. května. Ve Volarech si ho připomněly děti zájmových útvarů DDM zajímavým programem v úterý 14. května. Před vstupem do společenského sálu radnice předávali dámám a hlavně maminkám kvítek růže starosta Volar Vít Pavlík a ředitel Kulturně informačního centra Jaroslav Pulkrábek.

 Text a foto: Ladislav Beran

   A potom začal program, který tradičně pořádá dům dětí a mládeže a jde v něm o malý průřez činností zájmových útvarů. Letos ho připravily děti z Volar a ze Zbytin, které ukázaly maminkám, babičkám i tatínkům a dědečkům, co vše se v domečku naučily. Na úvod také popřál ženám, maminkám i babičkám k svátku vše nejlepší starosta Vít Pavlík. Poděkoval také Vladimíře Laschové za přípravu každoroční oslavy Dne matek a všem popřál krásný umělecký zážitek.

   Program zahájili ti nejmenší v doprovodu maminek z útvaru Berušky. Společně se točili v kole, skákali i čápa předvedli a hlavně si k tomu pěkně zpívali. Následovaly tanečky ze Zbytin, které byly ukázkou toho, jak v obci pod svatým Vítem zvládají country tance. Karatisté - to byla paráda, kterou je naučil pan Liška. A když se na místě přidala nová zájemkyně o toto bojové umění, všichni tleskali.  

   V půlce přišly Hokusy pokusy. Flétny ze Zbytin zahrály s paní učitelkou bravurně a bylo vidět, jak to děti baví. Gymnastika, a nejen ta klasická, ale i moderní - to byla ladnost a krása pohybu malých i velkých slečen, kterou vystřídaly Hopsinky, když skoky a rytmus na malé ploše trampolín strhly k spontánnímu potlesku.   

   A přišlo finále, které připravili pro malé i velké Kluci a holky v akci, což je volarský spolek výborných dam a pánů. Ti nás přenesli z dnešních dob do taneční Paříže na přelomu 18. a 19. století. Bylo to skvělý konec krásného odpoledne, za které patří poděkování všem účinkujícím a Vladimíře Laschové - vedoucí volarského pracoviště prachatického domu dětí a mládeže.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist