Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Nové základní vstupné do bazénu vzroste na dvojnásobek

 PRACHATICE – 15. května 2019 - 16:20 - Prachatický plavecký bazén už má schválený ceník vstupného po rekonstrukci. Schválila ho rada města. Základní vstupné se zdvojnásobí ze čtyřiceti na osmdesát korun za vstup do bazénové části. V ceníku přibyly také nové položky za nové služby – především za saunový svět - které asi budou předmětem velké diskuse obyvatel. 

 Text: Zdeněk Přibyl

   Ceník je ale na druhé straně vstřícný pro děti a rodiny s dětmi a nabízí i různé slevy a permanentky. Slev se dočkají i senioři. Pro kondiční plavce je v něm nabídka zvýhodněné ceny při plavání ráno. Otázkou je, jak bude reagovat komunita, která chodila dříve do páry v rámci běžného vstupného za čtyřicet korun na hodinu a nyní si bude muset kupovat vstupenku do saunového světa a bazénu.

   Kompletní ceník najdete v souboru pdf zde. 

   Ředitelka Sportovních zařízení Prachatic Radovana Kutláková vysvětluje, jak ceník vznikl:

   Při tvorbě ceníku na krytý plavecký bazén jsme vycházeli z propočtu provozních nákladů bazénu před rekonstrukcí roku 2017 (jeden vstup stál provozně 104,- Kč!), dále z rozpočtu roku 2019, kdy bude nutné investovat do spotřebního materiálu pro nové služby bazénu, a především pak z cen doporučovaných vstupů v rozsahu, jak byly prezentovány projektantem Radkem Steinhaizlem a následně schváleny na RM a ZM při schvalování rekonstrukce bazénu.  

   Rovněž jsme vycházeli z cen nově zrekonstruovaných bazénů jiných měst a z cen za cvičební jednotku v mnohých zařízeních v Prachaticích. Strukturu ceníku jsme koncipovali tak, aby byly zvýhodněny skupiny lidí, tvořící stálou klientelu, rodiny s dětmi a také neziskové místní plavecké oddíly, školky a školy. Vstupné bude sloužit k pokrytí nutných výdajů, jež jsou s užíváním takového zařízení spojeny. I tak lze předpokládat, že jednotlivé vstupy budou městem dopláceny na úroveň provozních nákladů.

   Nejdražší položkou tedy vždy bude jednorázové vstupné, avšak i s tím je možné pracovat a cenu vstupu snížit, pokud se bude jednat o rodinu s dětmi či skupinu osob. Dále je zde bonus 15 minut, kdy jsou všechny vstupy koncipovány na minimální rozsah 75 minut místo 1 hodiny. 

   Pravidelní kondiční plavci mohou plavat od úterka do pátku každé ráno za cenu kondičního plavání a jeden den v týdnu bude rovněž v čase 14:00 - 16:00 hod. možné využít zvýhodněnou cenu vstupu do saun. Vzhledem k tomu, že se těšily oblibě permanentky, zavádí se zde možnost abonentských vstupů, které mají řadu výhod - jednak finančních, ale i výhody týkající se komfortu klienta. Naši klienti si tedy budou moci zakoupit buď zákaznické karty či abonentní hodinky. Pro firmy či jednotlivce nabízíme dárkové karty, kdy bude záležet pouze na přání klienta, jakou službu bude nejraději využívat tak, aby vstup byl pro něj co nejvýhodnější.

   Obecně lze říci, že každý klient si může v ceníku vybrat typ vstupného, které jemu, či jeho rodině, bude vyhovovat, že firmy podnikající v Prachaticích mohou pro své zaměstnance využít jako zaměstnanecký benefit nákup zákaznických karet, že každý klient může využít pro nákup abonentského čipu či zákaznické karty benefity pojišťoven.

   Rovněž bych ráda zmínila, že poslední úprava ceníku bazénu v Prachaticích proběhla před více jak cca 10 roky a je s ohledem na ceny vstupů (růst cen energií, mzdových nákladů apod.) již nutné reagovat. Dále s ohledem na ostatní provozovatele např. skupinových cvičení se dosud nesrovnatelná cena za plavání a cena skupinového cvičení v jiných zařízeních v Prachaticích přiblížila.  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist