Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Volarští hasiči si připomněli svatého Floriana tradiční oslavou

 VOLARY - 15. května 2019 - 16:46 - Před svou hasičskou zbrojnicí nastoupili v sobotu odpoledne volarští dobrovolní hasiči, a to jak dospělí, tak hasičský potěr. Jejich starosta Josef Riederer zavelel a předal hlášení o nastoupení hasičů k oslavě svatého Floriana starostovi města Vítu Pavlíkovi. Tak začala sobotní volarská oslava. A pak došlo na předávání čestných uznání i medailí za věrnost a příkladnou práci.

 Text a foto: Ladislav Beran

 

   Následně se všichni odebrali na místní hřbitov do kaple svatého Floriana, který je patronem hasičů, hrnčířů, kovářů, kominíků, sládků, bednářů, zedníků, horníků a též Horního Rakouska, Bologne, Krakova a celého Polska i některých obcí u nás. Je také vzýván jako ochránce proti suchu, ohni, povodním a neúrodě.

   V kapli promluvil i starosta Vít Pavlík, který poděkoval hasičům za velký kus práce, kterou pro město dělají. A velice ocenil jejich velké nasazení v nedávných dnech, když mnohokrát vyjížděli k polomům a větrné kalamitě. „Bez vás to ve městě nejde a jsem rád, že vás máme,“ řekl starosta. O společnou modlitbu se pak postaral volarský farář otec Karel Falář a hasiči si připomněli i své druhy, kteří už nejsou mezi námi.

   A pak se slavilo před hasičskou zbrojnicí, kde hrála Netolická pětka k tanci a poslechu. Mladí hasiči tu také předvedli zásah při záchraně člověka, který zkolaboval, a mladý hasičský potěr rovněž ukázal, že je dobře připraven na soutěž Plamen, která se zanedlouho uskuteční ve Zbytinách. Nechyběla také ukázka techniky a výstup na výsuvný žebřík.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist