Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Na Jelení zahájí v sobotu už 22. novodobou plavební sezónu

 NOVÁ PEC, JELENÍ VRCHY - 15. května 2019 - 9:09 - Plavební kanál na Jeleních Vrších, v mapách jako Jelení, ožije v sobotu 18. června při zahájení už 22. novodobé plavební sezóny. Po celou dobu se o plavení stará Folklórní soubor Libín-S z Prachatic. Na projektech souboru Setkání s tradicí a Schwarzenberský plavební kanál - Next generation se finančně podílejí Fond malých projektů Rakousko - Česká republika Evropské unie, Jihočeský kraj a obec Nová Pec.

 Připravil: Zdeněk Přibyl, ilustrační foto: Hynek Hladík

   Plavební ředitel Schwarzenberského plavebního kanálu Hynek Hladík vydal již před týdnem svůj letošní první plavební rozkaz. "Nařizuji tímto provést na zahájení 22. novodobé plavební sezóny ukázkovou plavbu dříví v sobotu dne 18. května 2019 na Jeleních Vrších. Plavbu nařizuji provést od domu č.p. 13 na Jeleních Vrších zhruba 9 sáhů před hranicí prvního a druhého úseku za můstek ve vzdálenosti cca 191 sáhů za hranicí prvního a druhého úseku. Splaveno bude zhruba 1/4 sáhu palivového dřeva."

   K ukázkovému plavení se dále podle tohoto rozkazu dostaví v dostatečném počtu plavební personál s potřebným nářadím. Personálu, ale i divákům, ukládá rozkaz "...dbát bezpečnostních opatření, aby nedošlo ke ztrátám na životech či úrazům". 

   O zajímavém doprovodném programu, spojeném s prvním plavebním nové sezóny, a také o dalších letošních termínech ukázkového plavení na Schwarzenberském plavebním kanálu informujeme zde.

 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist