Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Soutěž Mladý záchranář - dokaž, že umíš, byla velmi úspěšná

 PRACHATICE - 14. května 2019 - 16:06 - V areálu Domu dětí a mládeže v Prachaticích proběhl 9. května jubilejní 10. ročník soutěže Mladý záchranář – dokaž, že umíš, kterou pořádá prachatický Český červený kříž a Územní odbor Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje. Soutěž je podporována i Městským úřadem Prachatice.

 Text: Martin Vávra, foto: Ladislav Rathovský, Václav Kout a Martin Vávra, Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Územní odbor Prachatice

   Letos se na start postavilo dvacet pětičlenných družstev z devíti obcí Prachaticka a Vimperska. Družstvo je vždy doprovázeno pedagogickým pracovníkem zúčastněných škol a jedním z nich byla i Mgr. Pavlína Kopáčiková, která v tomto roce vyhrála Zlatého Ámose a stala se nejoblíbenější učitelkou České republiky roku 2019.

   Na začátku přivítali soutěžící místostarosta Prachatic Jan Klimeš, za HZS Jihočeského kraje Jaromír Habásko a za prachatický ČČK Martina Vondrušková, kteří žáky povzbudili a popřáli jim dobré výsledky.

   Soutěž se tradičně dělí na dvě samostatné části - zdravotnickou a hasičskou. Cílem hasičské části soutěže je ověření znalostí, dovedností a praktických návyků pro požární ochranu a ochranu obyvatelstva. Soutěž doplňuje výuku témat Ochrana člověka za mimořádných situací, která by měla probíhat na základních školách.

   Soutěž je rozdělena do dvou věkových kategorií: žáci 1.–5. ročníku ZŠ a žáci 6.–9. ročníku ZŠ. Děti soutěžily ve třech soutěžních disciplínách, a to: možnost hašení jednotlivých druhů materiálů přenosnými hasicími přístroji, správné sbalení evakuačního zavazadla a srážení plastových lahví proudem vody ze džberové stříkačky. Všechna družstva byla oceněna a nejlepší tři družstva obou kategorií obdržela k věcným cenám a diplomu i malý pohár.

   Konečné pořadí družstev Mladý záchranář – dokaž, že umíš 2019 – hasičská část:

• mladší kategorie:

1. ZŠ a MŠ Čkyně
2. ZŠ a MŠ Borová Lada
3. ZŠ Vimperk, Smetanova 405
4. ZŠ a MŠ Vacov 1
5. ZŠ a MŠ Strunkovice nad Blanicí
6. ZŠ Mistra Jana Husa a MŠ Husinec
7. ZŠ a MŠ Vacov 2
8. ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy
9. ZŠ a MŠ Zdíkov

• starší kategorie:

1. ZŠ, ZUŠ a MŠ Stachy
2. Gymnázium Prachatice 1
3. ZŠ a MŠ Čkyně 1
4. ZŠ Vimperk, Smetanova 405 1
5. ZŠ Mistra Jana Husa a MŠ Husinec
6. ZŠ a MŠ Vacov
7. Gymnázium Prachatice 2
8. ZŠ a MŠ Zdíkov
9. ZŠ T. G. Masaryka, Vimperk
10. ZŠ a MŠ Čkyně 2
11. ZŠ Vimperk, Smetanova 405 2

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist