Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V okresní soutěži mladých zdravotníků se utkalo 20 družstev

 PRACHATICE - 14. května 2019 - 16:02 - V okresní soutěži mladých zdravotníků změřili 9. května své síly a dovednosti žáci ze zdravotnických kroužků z 10 základních škol z okresu Prachatice, celkem soutěžilo 20 družstev. Přivítal je i místostarosta města Prachatic Jan Klimeš a ředitel DDM Prachatice Jiří Machart. Okresní soutěž mladých zdravotníků podporuje také Jihočeský kraj.

 Text: Martina Vondrušková, Marie Jandová, foto: Kateřina Bártová, Anna Nová

   Umět poskytnout první pomoc poraněným či nemocným lidem by měl každý člověk. Všichni umíme číst i psát, ale kdo si je jistý, že si bude vědět rady v situaci, kdy je potřeba první pomoc poskytnout? Proto není vůbec od věci, první pomoc cvičit od mládí.

   Na soutěžních stanovištích se děti setkaly s ošetřením různých poranění, například zlomenin či popálenin, s transportem zraněných, obvazovou technikou, ale také s dezorientovanou důchodkyní nebo významem dárcovství krve. O umístění družstev pak rozhodovalo i několik málo bodů.

   Vítězem na 1. stupni byla ZŠ Husinec, která se stala vítězem i na 2. stupni. Obě družstva tak čeká postup do krajského kola, jež proběhne 30. května v Táboře.



   Současně proběhla také soutěž Mladý záchranář – dokaž, že umíš, kterou organizuje Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, Územní odbor Prachatice. Zde si soutěžící museli poradit s třemi disciplínami: požární příprava, srážení PET lahví pomocí džberové stříkačky, evakuační zavazadlo. O průběhu a výsledcích této soutěže se píše v PRACHATICKOnews.cz v samostatném článku.



   Moc děkujeme partnerům DDM Prachatice, HZS Prachatice, SPgŠ a VOŠS a ZŠ Vodňanská za pomoc s organizací akce a sponzorům za věcné ceny do soutěže.



   Velmi si také vážíme práce všech dobrovolníků, kteří nelitovali svého času a podíleli se na přípravě soutěže, ať už jako rozhodčí, figuranti nebo organizační pracovníci.



VÝSLEDKY - MLADÝ ZDRAVOTNÍK:

Pořadí I.stupeň

1. ZŠ Husinec
2. ZŠ Zdíkov
3. ZŠ Vacov I.
4. ZŠ Vacov II.
5. ZŠ Stachy
6. ZŠ Čkyně
7. ZŠ Borová Lada
8. ZŠ Strunkovice nad Blanicí
9. ZŠ Smetanova, Vimperk

Pořadí II.stupeň

1. ZŠ Husinec
2. ZŠ Čkyně I.
3. ZŠ Vacov
4. ZŠ Čkyně II.
5. ZŠ Zdíkov
6. ZŠ Gymnázium, Prachatice I.
7. ZŠ Stachy
8. ZŠ TGM, Vimperk
9. ZŠ Smetanova, Vimperk II.
10. ZŠ Gymnázium, Prachatice II.
11. ZŠ Smetanova, Vimperk I.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist