Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Dívám se, dívám. Na práce umělců ZUŠ Prachatice

 PRACHATICE - 14. května 2019 - 11:11 - Až do konce května je v komorní galerii Zimní zahrada v prachatické Nové radnici přístupná veřejnosti výstava prací žáků a žákyň výtvarného oboru ZUŠ Prachatice pod vedení Davida Žáka. Budoucí mladí umělci tu přesvědčivě ukazují svůj slibně se rozvíjející talent.

 Text a foto. Zdeněk Přibyl

   "Výstava žáků ZUŠ Prachatice je plná iluzí, které odkazují na díla mistrů moderních uměleckých směrů, jsou použité trefně a mnohdy vtipně. Začínající výtvarníci nás přesvědčují o své tvůrčí suverenitě, hravosti a poctivé řemeslnosti. Návštěvníci se mohou seznámit s jejich tvorbou za tento školní rok pod vedením nového učitele Davida Žáka," řekl k výstavě ředitel ZUŠ Prachatice Jakub Weiss.

   Vernisáž v prvním květnovém týdnu zahájila a hosty přivítala vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková. Byl mezi nimi i místostarosta Prachatic Miroslav Lorenc. Učitel výtvarné výchovy David Žák, který v ZUŠ Prachatice působí od tohoto školního roku pak uvedl, že děti, se kterými pracuje, jsou velmi nadané. "Některé jejich práce snesou směle srovnání s tvorbou studentů výtvarných škol. Platí to například o mnoha vytvořených portrétech," uvedl mimo jiné. 

   Výstava Nazvaná Dívám se, dívám... potrvá v Zimní zahradě do 30. května. Otevřená pro veřejnost je v pracovních dnech a v pracovní době Městského úřadu Prachatice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist