Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Počty demonstrantů na prachatickém náměstí se dost zvýšily 

 PRACHATICE – 13. května 2019 - 23:23 - Před dvěma týdny na prachatickém náměstí demonstrovalo proti jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti podle odhadu médií zhruba osmdesát lidí. Dnes, v pondělí 13. května, už ale za její demisi nebo odvolání demonstrovalo na stejném místě kolem sto dvaceti lidí. Tedy o polovinu více. Šlo opět o jednu z demonstrací, které svolal spolek Milion chvilek pro demokracii a které se konaly tentokrát na zhruba 130 místech. Počty účastníků po celé zemi jdou do desítek tisíc.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Prachatické demonstrace připravují Marie Myšáková a Ivana Pohanová s pěveckou podporou Martiny Pivoňkové, která tu zpívala hymnu a dnes i jednu z písní listopadových dní před třiceti lety Jednou budem dál. Mezi příchozími bylo i několik prachatických opozičních zastupitelů a také řada lidí z místní křesťanské komunity.  

   Po jmenování Marie Benešové ministryní spravedlnosti, demonstranti, které dnes v Praze podpořili i zástupci Senátu, kritizují zejména to, že ministryní se stala žena, jež v minulosti pochybovala o trestním stíhání premiéra. „Je nepřijatelné, aby ministrem byl člověk, který dlouhodobě zpochybňuje trestní stíhání premiéra,“ řekla Ivana Pohanová.

   Milion chvilek pro demokracii sestavil sedm podmínek pro nezávislou justici. „Nejedná se o nějaké laické představy, ale je to propracovaný dokument o podmínkách, které mají bránit destabilizaci justičního systému v této době,“ řekla Marie Myšáková. Kritiky se dočkaly i některé ekologické záležitosti spojené s podnikáním premiéra. „Naše země není zdravá a zdravě se nevyvíjí,“ řekla také Marie Myšáková.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist