Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Má mít Tankovka dva pruhy? Asfaltový pro jízdu a běžecký?

 PRACHATICE - 13. května 2019 - 11:51 - Na webu Prachatic se rozběhla anketa, ve které veřejnost může dát najevo, co si myslí o plánu vedení města, podle kterého by se měla Tankovka dočkat nového povrchu. Ten by měl mít dva pruhy. První, široký tři metry, by měl být určený pro jízdu na kole, in-line bruslích nebo kolečkových lyžích, a druhý by pak sloužil chodcům a běžcům. První má být asfaltový, druhý z měkčího drceného materiálu.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Tankovka sloužící před Listopadem 89 armádě hlavně při přesunu tanků, by se tak měla stát centrem sportu a rekreace. Přičemž by ji i nadále měly používat městské lesy při svážení dřeva. Nového povrchu by se mohla Tankovka dočkat v celé své délce přesahující tři kilometry. „Ve druhé etapě by následovalo na čtyřech až pěti stanovištích umístění fitness prvků. Upravením povrchu Tankovky by bylo mimo jiné docíleno propojení největšího prachatického sídliště se zookoutkem u Fefrovských rybníků na kolech, pěšky a hlavně bez nebezpečí střetu s motorovým vozidlem,“ řekl místostarosta Miroslav Lorenc.  

   Studie nepočítá s tím, že by sportování na Tankovce mohlo mít i noční podobu, protože veřejné osvětlení tu v plánu není. Záležet nyní bude na hlasování veřejnosti. Do toho je možné se zapojit do konce května.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist