Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Prachaticích bude opět demonstrace za nezávislost justice

 PRACHATICE - 12. května 2019 - 14:20 - Milion chvilek pro demokracii svolává opět demonstraci za nezávislou justici a opět i do Prachatic. Po klidném shromáždění v pondělí 29. dubna se bude tato akce opakovat v pondělí 13. května od půl šesté odpoledne na Velkém náměstí u kašny. Prvního shromáždění se zúčastnilo podle odhadu organizátorů více než sto lidí.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Shromáždění na více než stovce míst v Čechách reagují na změnu na postu ministra spravedlnosti, kterým se stala Marie Benešová. Ta je poradkyní prezidenta, jehož spolupracovníci jsou vyšetřováni policií, a její jmenování přišlo poté, co policie navrhla obžalovat premiéra z dotačního podvodu.  

   Organizátoři požadují nezávislého ministra spravedlnosti a staví se proti možným změnám na vrchním a nejvyšším státním zastupitelství. A zároveň dávají najevo, že demonstrace nezpochybňují volby, ale upozorňují na to, že právo volit také znamená povinnost kontroly zvolených politiků a že demokratické volby nezaručují automaticky, že rozhodnutí politiků jsou demokratická. Tedy, že k legálnosti rozhodnutí patří také otázka jeho legitimity.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist