Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Zemřela Alena Vandlíčková, legenda kultury v Prachaticích

 PRACHATICE - 8. května 2019 - 00:00 - V úterý se po Prachaticích, ale i na různých místech jižních Čech rozlétla smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřela Alena Vandlíčková, dlouholetá pracovnice kultury a bývalá ředitelka Kulturních a informačních služeb v Prachaticích. Odešla do kulturního nebe v pátek 3. května. Poslední rozloučení s Alenou Vandlíčkovou bude na přání rodiny v rodinném kruhu.

 Připravil: Zdeněk Přibyl

   Kultura, divadlo, včetně jeho dvou přestaveb a divadelních přehlídek Štít a Štítek, přeshraniční spolupráce s partnery, práce s mladými mažoretkami a především prachatické Slavnosti Zlaté stezky, u jejichž zrodu v roce 1969 spolu s režisérem Zdeňkem Podskalským stála a po sametové revoluce je obnovovala - to jsou  místa, která nesou a navždy ponesou pečeť tvůrčí a organizátorské invence Aleny Vandlíčkové. Lidé, kteří s ní pracovali, ale i řada ostatních, na ni v těchto chvílích vzpomínají. A rádi by se s ní alespoň takto rozloučili.     

   "Je pro mne velmi bolestné psát tyto řádky, ale píši je s velkou úctou," napsala nám například vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková. "Alena Vandlíčková byla moje první vedoucí, když jsem nastoupila na tehdejší Okresní kulturní středisko v Prachaticích. Byla to ona, která mne vedla mými prvními profesními kroky, byla moje učitelka, dávala mi cenné rady. Zasloužila se o rozkvět kultury v Prachaticích. Stála jsem s ní a panem Ludvíkem Zímou u znovuobnovení Slavností Zlaté stezky.

   Je na místě poděkovat jí za její práci pro veřejný život a přes toto smutné oznámení jsem hrdá na to, že jsem měla tu čest s Alenou pracovat, že jsem získala cennou praxi pod jejím vedením, jsem ráda za její přátelství, laskavá slova, která mi byla povzbuzením v mé práci, v poslední době jsem byla šťastná i za sousedské popovídání," píše Jiřina Dolejšková. K jejím slovům se připojuje i naše redakce.    

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist