Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Lidé se shromáždili na obranu nezávislosti justice

 PRACHATICKO - 6. května 2019 - 23:22 - Spolek Milion chvilek pro demokracii uspořádal 29. dubna v Prachaticích shromáždění za nezávislost justice. Podobné akce se konaly celkem na 105 místech po celé České republice. V našem okrese se občané sešli ve Vimperku, v Husinci, Lhenicích a Netolicích. V Prachaticích se i přes nevlídné počasí shromáždilo více než 100 účastníků.

 Text: Marie Myšáková, Milion chvilek, v Prachaticích fotografoval Zdeněk Přibyl

   Shromáždili jsme se proto, že naše právo volit také znamená naši povinnost kontrolovat, jak kvalitně ti, kteří ve volbách mandát získali, náš stát spravují. Tentokrát jsme se sešli na obranu nezávislé justice. Bez nezávislé justice nemůže demokracie dobře fungovat. A dobře fungující demokracie znamená dobře fungující stát pro všechny občany. Z tohoto důvodu jsme také zveřejnili Prohlášení Milionu chvilek pro demokracii nazvané Postavme se za nezávislost justice.

   Občanská aktivita Milion chvilek naplánovala další protestní setkání v Praze na pondělí 6. května na Staroměstské náměstí. V regionech bude k dispozici přenos z tohoto shromáždění. V Prachaticích se sejdeme opět v pondělí 13. května v 17:30 na Velkém náměstí.

   Zajímejme se více o toto důležité téma, zajímejme se o dění v našem státě. Nedívejme se pouze na slova, ale na konkrétní kroky naší současné reprezentace. Více informací najdete na www.milionchvilek.cz.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist