Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Rekonstrukce bazénu do finále, se všemi pozitivy i negativy

 PRACHATICE – 5. května 2019 - 19:49 - Rekonstrukce prachatického plaveckého bazénu se začíná chýlit ke konci. Podle místostarosty Miroslava Lorence jdou práce do finále a dodavatelská firma nesignalizuje, že by termín dokončení do 30. června neměla dodržet. Pak má následovat zkušební provoz a v září pak oficiální otevření. Do bazénu jsme nahlédli s fotoaparátem, abychom vyfotili, jak práce pokračují.  

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Bazén bude mít po rekonstrukci kompletně nové technologie, které by měly být energeticky a ekologicky méně náročné, a nebude hrozit, že bude bazén zavřen kvůli nějaké havárii. Vzniká tu také zcela nový saunový svět.

   „Budou tam čtyři sauny. Bude tam finská sauna, potom jedna mírnější, nebude chybět pára. Taky tam bude velká sauna pro větší počet lidí. Bude tam také relaxační místnost a místnost pro maséry. A dva ochlazovací bazénky – jeden venku a jeden uvnitř. A také okrasné jezírko venku,“ vysvětlil místostarosta.  

   Obě bazénové vany prošly obnovou a vnitřní uspořádání prostor naproti pokladně bude také zcela nové. Šatny budou nově v místě, kde byly ty dámské. Bazén bude také připraven na rozšíření. Na jinde oblíbené vodní atrakce bude zřejmě třeba počkat do dalších etap rekonstrukce.

   Na druhou stranu tu k novinkám patří i věci, které mohou být spornější. Jednou z nich bude asi nový bufet. „Bude se do něj možné dostat jak suchou, tak mokrou cestou. Bude to novinka pro Prachatické. I když budou v bazénu, tak si budou moct zajít do bufetu na občerstvení,“ řekl Miroslav Lorenc.

   Bufet by měl bezesporu zvýšit komfort návštěvníků, ale také zřejmě přinese problémy s hygienou – uhlídat menší návštěvníky, aby nedrobili do vody, zřejmě nebude snadné. Uvidíme, jak se novinka osvědčí. 

   Vířivka zůstala stejná, jen je nově zapuštěna do podlahy. Kdo jezdil v zimě do bazénu do Volar, zjistil, že prachatická vířivka rozhodně nepatří k těm komfortním.

   Do bazénu před rekonstrukcí si navykla také chodit velká komunita milovníků páry. Prostory pro to měla dostatečné velké. Nyní se ale bude muset tísnit v prostoru, který je zhruba třetinou staré prachatické páry. A otázkou je, jak bude veřejnost reagovat na velké okrasné jezírko mezi saunovou přístavbou a barem U Jablečňáka. To rozhodně nestálo desetitisíce nebo statisíce. A jeho nezbytnost je sporná.  

   A termín otevření investice za zhruba 130 000 000 korun? „Jsou tam ještě různé revizní záležitosti, takže ještě nebudu říkat termíny. Nechci, aby mě pak novináři chytali za slovo. Je to tak, že po dokončení bude zkušební provoz. Jeho začátek bude bez veřejnosti, potom to bude s veřejností a důležité je, že páska se bude stříhat v září, protože už jsou nasmlouvány školy a školky na kurzy plavání. Takže 1. září už budou mít děti možnost si zaplavat,“ dovysvětlil prachatický místostarosta Miroslav Lorenc.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist