Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Mladí muži jeli příliš rychle. Čelní střet v protisměru nepřežili

 KUBOVA HUŤ – 4. května 2019 - 9:15 - U Kubovy Hutě se v pátek 3. května v 17:38 stala tragická dopravní nehoda. Za smrtí dvou mladých mužů tu stojí zřejmě vysoká rychlost. Následky střetu byly tak fatální, že nešlo hned poznat, jakého typu je jedno z havarovaných vozidel.  

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytla Policie ČR 

   Nehoda se stala u Kubovy Hutě na hlavním silničním tahu přes Šumavu z Vimperka na hranice s Německem. Jako první byli na místě policisté z nedalekého obvodního oddělení v Horní Vltavici. „Zjistili, že několik stovek metrů za Kubovou Hutí se střetla dvě osobní vozidla, kde jsou celkem zraněni tři muži. Na místo vzápětí dorazili zdravotníci za podpory letecké zdravotnické služby, ale dva mladí muži i přes veškerou odbornou pomoc následkům těžkých zranění podlehli. Poslední se zraněných – řidič VW Passat byl transportován do blízké nemocnice,“ řekl krajský policejní mluvčí Milan Bajcura.   

   Na místo vyjížděli hasiči z Vimperka a z Volar. „Zasahující hasiči okamžitě zahájili vyprošťování. V průběhu záchranných prací lékař musel konstatovat smrt postupně u dvou osob. Hasiči obě těla z aut vyprostili,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

   Nehodu začali vyšetřovat dopravní policisté a pak i kriminalisté. Podle prvních informací tu jel teprve třiadvacetiletý řidič VW Polo příliš rychle. „Při projetí ostrou levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem komunikace, vjel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem tovární značky Volkswagen Passat. Následně obě vozidla do sebe zaklíněna skončila mimo komunikaci,“ vysvětlil mluvčí. 

 

   Nehodu nepřežil řidič pola a jeho teprve devatenáctiletý spolujezdec. Osmatřicetiletý řidič passatu utrpěl lehká zranění. Těla mladých mužů ohledal koroner a byla nařízena soudní pitva. Silnice byla kvůli vyšetřování uzavřena až do třiadvacáté hodiny. „Řidiči uvědomte si, že vysoká rychlost mnohdy zabíjí!“ dodal policejní mluvčí Milan Bajcura.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist