Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Netolické muzeum otevře na 1. máje a slaví 110. narozeniny

 NETOLICE - 29. dubna 2019 - 7:07 - V měsíci květnu se opět otevřou dveře muzea pro veřejnost, v letošním roce si připomínáme 110. výročí založení muzea v Netolicích. Na slavnostní sezónu jsme připravili program, z kterého si jistě vyberete.

 Text: Zuzana Leherová, ředitelka Netolického muzea



   Ve středu 1. května v 10:00 hodin po slavnostním zahájení turistické sezóny proběhne vernisáž dvou výstav: celosezónní výstavou letos budou ČESKÉ TRADICE – výstava obháčkovaných panenek, které budou vždy tvořit výjev z nějaké klasické české tradice. Tatjana a Karel Šerákovi představí svou autorskou výstavu „Suiseki – japonské umění dokonalé elegance“. Umění přírodních kamenů vám Karel Šerák přiblíží na prezentaci o umění suiseki, japonských zahrad a bonsaí v salonku muzea od 13:30 hodin. S programem „Pozdrav od Nežárky“ vystoupí Krojová družina z Jarošova nad Nežárkou. Takový bude letošní první máj v netolickém muzeu.

   Na jaké výstavy se můžete letos ještě těšit? V červnu přivítáme výtvarnici Blanku Mudrovou a její výstavu kožených děl, v červenci můžete navštívit výstavu „Pod našima okny teče krev“, na které své obrazy představí malířka Lucie Gelemová. Pomyslnou uměleckou dámskou jízdu zakončí ve druhé polovině prázdnin Ludmila Škvorová Straková s výstavou fotografií „Světlo a voda v nás a kolem nás“. Snad vás potěší i „Obrazy a mozaiky Pavla Rožbouda“ – poslední letošní výstava na září a říjen. Celý rok pořádáme také zajímavé besedy a přednášky.



   Srdečně zveme k návštěvě stálé expozice, výstav či dalších kulturních akcí, oslavte výročí vašeho muzea spolu s námi!

   Jako přílohu najdete v tomto článku i PROVOLÁNÍ. Pan Kudrna, zakladatel Netolického muzea, to napsal opravdu mistrně, nenajdeme výstižnější slova o poslání a smyslu muzea – prosím přečtěte si tato 110 let stará slova! A jestli vás inspirují k darování zajímavého předmětu do sbírky netolického muzea, budeme rádi.

   Jako malý dárek k výročí muzeum vydalo soubor pohlednic „Střípky z naší sbírky“. Bylo velice těžké vybrat, které předměty z našich ohromných sbírek dostanou tu čest, ale podařilo se a moc se z této milé maličkosti těšíme. Snad návštěvníky a příznivce muzea také potěší. A myslím si, že i pan doktor Kudrna by se určitě radoval...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist