Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatice podpořily nové komunitní centrum dvěma miliony

 PRACHATICE – 26. dubna 2019 - 6:33 - Prachatické zastupitelstvo rozhodlo hlasy všech přítomných zastupitelů, že podpoří projekt vybudování komunitního centra v domě číslo 145 u Štěpánčina parku. Dům patří městu a centrum v něm začala budovat prachatická nezisková organizace KreBul, kterou vede zastupitel za ODS Zdeněk Krejsa.  

 Text: Zdeněk Přibyl, architektonické návrhy: Libor Fránek

   KreBul na centrum získal dotaci, ale shání prostředky na svůj podíl, který se navíc neplánovaně zvýšil po výběrovém řízení na stavitele, ze kterého vzešla cena přesahující odhad projektanta.

   KreBul totiž potřebuje jako vlastní podíl k dotaci více než čtyři miliony korun. A zhruba polovinu poskytne díky rozhodnutí zastupitelů město Prachatice, které se tak bude podílet na zhodnocení svého majetku. Projekt podpořila koalice i opozice a získal šestnáct hlasů od všech přítomných zastupitelů. Zbytek peněz se KreBul snaží získat dál a jedná třeba i s krajem. „Rezervní variantou je pro nás řešit to úvěrem,“ řekl při jednání zastupitelstva Zdeněk Krejsa. „Zatím ale jednáme dál a oslovujeme různé nadace, fondy a další donátory,“ dodal.  

   V komunitním centru na půdě domu má vzniknout prostor pro setkávání lidí i neziskové organizace. Projekt má dvě etapy. První už se staví a ve druhé mají vzniknout ještě prostory pro ubytování a velín na přístavbě domu z 80. let. Má tu být třeba pódium a další technické zázemí. Autorem neotřelého architektonického návrhu centra s velkými prosklenými prostory je architekt Libor Fránek, který v Prachaticích vlastní kavárnu Bonfery u kostela sv. Jakuba.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist