Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Dobrovolníci s radnicí ušili 182 obleků na panenky pro školky 

 PRACHATICE – 25. dubna 2019 - 9:15 - Město Prachatice je už nějakou dobu zapojeno do projektu nazvaného Dobrovolnictví ve veřejné správě. Zaměstnanci úřadu se díky tomu zapojují do dobrovolnických aktivit a přibírají ke svým nápadům také další dobrovolníky a neziskové organizace. Zatím poslední nápad se týkal šití oblečků na panenky pro děti v prachatických mateřských školách. 

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytlo Město Prachatice  

   Šijeme a vyšíváme, panenky taky rádi máme – aneb druhý život látkám dáme. Takové motto dostal nápad, jehož cílem bylo obléknout, umýt, učesat, oplést, obháčkovat, nazdobit panenky ze dvou pracovišť Mateřské školy Prachatice. Myšlenka nadchla jak zaměstnance městského úřadu, tak třeba i vedoucího Dobrovolnického centra Prachatice Jiřího Gabriela Kučeru, který šel příkladem a jako jediný muž se zapojil do této výzvy se skvělým výsledkem.  

   „Kolegyně z našeho úřadu projevily velkou kreativitu, některé po delší době doma vytáhly šicí stroje, jehlice i háčky… Posuďte sami na fotografiích, jak se jim to podařilo a věřím, že i děti to ocení. Do výzvy se však zapojili i studenti Střední pedagogické školy v Prachaticích pod vedením pedagogického dua Stejskal - Bečvářová v rámci výuky a nechyběli jako vždy senioři, především seniorky, za což velmi děkujeme, vážíme si jejich podpory a sdílení,“ uvedla Hana Rabenhauptová z prachatické radnice.

   Nakonec ze starých trik, šatů, riflí, ze starých svetrů, bund bylo ušito, uháčkováno, upleteno či jinak vyrobeno 182 nových obleků pro 76 panenek. Výstavu prací čtyřiatřiceti dobrovolníků navštívil i starosta Martin Malý a poděkoval za rozvoj dobrovolnictví nejen na úřadu, ale i ve městě.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist