Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Soubor Libín-S oslaví v sobotu v Národním domě své třicátiny

 PRACHATICE - 4. dubna 2019 - 8:38 - Folklorní soubor Libín-S Prachatice vznikl na přelomu let 1988 a 1989, připomíná si třicáté výročí. Během třiceti let se v souboru vystřídalo více než šest desítek muzikantů a tanečníků, možná ještě více.

 Text: Hynek Hladík, Prachatice

   Soubor vystupoval doma v České republice, resp. dříve v Československu, ale také v Bělorusku, v Itálii, Lotyšsku, Maďarsku, v Německu (Bavorsku, Duryňsku), v Rakousku (Dolních a Horních Rakousích), na Slovensku, ve Španělsku (Katalánsku, na Kanárských ostrovech) a v USA (Tennessee), letos se chystá do Litvy.

   V posledních dvaceti letech je soubor spojen se Schwarzenberským plavebním kanálem, většinu z této doby je nositelem hranice překračujícího projektu Setkání s tradicí na Schwarzenberském plavebního kanálu, který patří mezi nejvýznamnější folklorní festivaly na jihu Čech, navíc zcela jistě je jediný, který se koná na území dvou států. Libín-S se zúčastnil významných mezinárodních folklorních festivalů ve Strážnici, v Písku, Římě či v americkém Murfreesboro.

   Soubor oslaví svoje třicetiny v sobotu 6. dubna od 15:00 v sále Národního domu v Prachaticích. Milovníkům folkloru, lidových tradic, se představí Libín-S Prachatice a jeho hosté. Vstupné bude dobrovolné.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist