Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Zpívání o slepici a zajíčkovi uvedlo výrobky seniorů

 PRACHATICE - 3. dubna 2019 - 11:35 - Řemeslné až umělecké výrobky prachatických seniorů nabízí tradiční Velikonoční výstava, kterou dnes, ve středu 3. dubna dopoledne, otevřeli v divadelním sále Muzea české loutky a cirkusu na Velkém náměstí v Prachaticích. Je prodejní a potrvá do pátku 5. dubna odpoledne.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Kurátorka prachatického Muzea české loutky a cirkusu, které je součástí Národního muzea v Praze, Hana Patrasová přivítala všechny účastníky vernisáže už tradiční výstavy a popřála jí velký úspěch.

   Předsedkyně Seniorů ČR, z.s., městská organizace Prachatice, Zdena Hrůzová pak pozdravila každoročního hosta - starostu Prachatic Martina Malého. Vernisáž výstavy tradičně doprovodil pěvecký sbor Radostné Přátelství pod vedením sbormistryně Milušky Popielové, doplněný nově o mužskou sekci. Ve velikonočním repertoáru sboru se zaskvěly i půvabné písně Slepice, a nová, pojmenovaná Zajíc.

   Svými rukodělnými výrobky ze dřeva, provázků, slámy, přírodních prvků i kovu se na výstavě představuje sedmnáct lidových výtvarnic, zastoupeni jsou letos i muži. Zdena Hrůzová ukázala také panenku pro mateřské školy, kterou prachatičtí senioři oblékají v rámci akce Šijeme a vyšíváme, panenky taky rádi máme, pořádané městem Prachatice. 

   Výstava velikonočních dekorací, které přinášejí do našich domovů atmosféru blížících se svátků jara, bude otevřena pouze tento týden, ve středu, ve čtvrtek a v pátek vždy od 9:00 do 17:00.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist