Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatické zastupitelstvo se muselo rozejít po pár minutách

 PRACHATICE – 1. dubna 2019 - 17:27 - Na jednání prachatického zastupitelstva dnes došlo k nečekané události. Nebyl schválen jeho program a starosta musel jednání ukončit, než se vůbec začalo zaobírat jednotlivými body.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   Mezi koalicí a opozicí tu vznikl spor o to, jestli je dobré jednat o programu, který má dvaatřicet bodů a jehož projednávání by trvalo do rána následujícího dne. Každý z bodů vyžadoval v průměru minimálně půl hodiny na projednání.



   Nezávislí, ANO, ČSSD a zastupitel Zdeněk Kollar, kteří tvoří koalici, odmítli redukci programu. Návrh Růženy Štemberkové na odložení jedenácti bodů na další jednání, uskutečněné do měsíce, nedostal dost hlasů. Následně ale nedostal dost hlasů ani návrh koalice, aby se program projednal celý. Koalici chyběl zastupitel Zsolt Kecskeméthy, který přišel se zpožděním po skončení jednání. Údajně se vracel z jednání v zahraničí.

   Vedení města jako by si chvíli nevědělo rady, co dál a návrh Júsufa Traore pokusit se o dohodu, nevzbudil zájem. Opozice proto přišla s návrhem, které už nebyl jen od Růženy Štemberkové, ale od třetiny zastupitelů, kteří ho podepsali a žádali o svolání jednání zastupitelstva k oněm jedenácti bodům jindy. „V tom případě mi nezbývá, než ukončit jednání zastupitelstva a sejdeme se v náhradním termínu. Tímto se s vámi loučím," řekl starosta Martin Malý, čím jednání ukončil. Později svolal starosta Prachatic jednání zastupitelstva na pondělí 8. dubna od 12:00 ve Společenském sále Národního domu v Prachaticích se shodným programem, jaký původně navrhoval na dnešní jednání.

   Neschválení programu jednání, které se občas vyskytuje například v poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky, nemá v Prachaticích obdoby. Potvrdil to i zastupitel, poslanec a emeritní starosta Jan Bauer.

   Na dlouhé jednání zastupitelstva byli z řad veřejnosti tentokrát připraveni manželé Zdenka a Karel Hrůzovi, kteří chodí na zastupitelstvo pravidelně. Jako důkaz s úsměvem ukazovali novinářům připravené krabičky s večeří. Postaráno bylo také o zastupitele, kteří měli před sebou talířek s dortem a chlebíčky. Většinou se jich však ani nedotkli...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist