Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Z vimperské Fišerky okružní křižovatka, postaví ji STRABAG

 VIMPERK - 21. března 2019 - 7:21 - Celkem 25 milionů korun si vyžádá přestavba vimperské křižovatky Fišerka na okružní křižovatku. Zhruba 19,5 milionů korun poskytne Jihočeský kraj, zbývající částku uhradí město Vimperk ze svého rozpočtu. Informoval o tom 1. náměstek hejtmanky Jihočeského kraje Josef Knot.

 Text: Zdeněk Přibyl, mapku poskytl Jihočeský kraj

   Z výběrového řízení vzešla a zhotovitelem stavby s plným názvem Okružní křižovatka silnice II/145 s ulicí 1. máje ve Vimperku – Fišerka, se stala společnost STRABAG, a.s. Praha. Novinářům to sdělila starostka Vimperka Jaroslava Martanová. Na novou křižovatku budou navazovat tři ulice - Sušická, Sklářská a ulice 1. máje, ve které se rovněž připravuje rozsáhlá rekonstrukce.

   Všichni zúčastnění na této investici, ale i občané a návštěvníci města, si od nové úpravy Fišerky slibují lepší přehlednost pro řidiče a především větší bezpečnost pro chodce. A to je více než záhodno, protože doposud je tato křižovatka považována za jednu z nejnebezpečnějších v celých jižních Čechách. Podepisují se na tom i neukáznění řidiči, kteří při sjezdu do města od Sušice často překračují povolenou rychlost nebo volí nebezpečný způsob jízdy.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist