Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

Zemřel RNDr. Karel Škácha, bývalý přednosta Okresního úřadu

 PRACHATICE - 13. března 2019 - 6:45 - Velmi smutná zpráva nás dostihla v redakci. V pondělí 11. března zemřel po krátké, těžké nemoci ve věku 74 let RNDr. Karel Škácha, někdejší přednosta Okresního úřadu v Prachaticích, cestovatel, fotograf a hudebník. PRACHATICKOnews o tom informovala jeho manželka Anna Škáchová.

 Připravil: Zdeněk Přibyl

   Poslední rozloučení se zesnulým Karlem Škáchou bude v sobotu 16. března v 11:00 v Chrámu páně sv. Petra a Pavla ve Starých Prachaticích.

   Karel Škácha se narodil v Domažlicích, ve dvou letech se přestěhovali s rodiči do Prachatic. Studoval zde na gymnáziu, poté na Přírodovědecké fakultě v Brně a v Praze. Po ukončení studií nastoupil jako vedoucí laboratoře úpravy vody na přehradě v Husinci. Po roce 1976 pak nastoupil jako vedoucí hygienické laboratoře OHS v Prachaticích.

   V době revoluce, kdy úspěšně složil vědecké zkoušky a chtěl se věnovat dále své odborné profesi, neváhal a začal se intenzivně angažovat v Občanském fóru, a poté v ODS (bohužel po několika letech se zklamáním z ODS vystoupil). Byl jmenován přednostou Okresního úřadu v Prachaticích a v této funkci setrval až do jeho zrušení, kdy následně řídil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových.

   V Prachaticích se oženil, měl dvě děti, byl dobrým manželem a tátou. Postavil dům, uměl snad všechna řemesla, nejraději měl práci se dřevem. Miloval své město, šumavskou přírodu. Hodně cestoval, fotografoval, celý život se věnoval hudbě i sportu. V důchodu nelenil, pustil se do rekonstrukce starého šumavského domu, ze kterého vybudoval regionální muzeum řemesel, které slouží veřejnosti dosud.

   Zemřel po krátké těžké nemoci v kruhu svých nejbližších.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist