Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Volarská knihovna zajímavě pro děti a veřejnost

 VOLARY - 5. března 2019 - 15:40 - Volarské knihovnice připravují pro místní děti z mateřských škol, základní školy, ale i širokou veřejnost pěkné akce. Dnes si představíme dvě z nich.

 Text: Ladislav Beran, foto: Ladislav Beran a knihovna Volary

   Nejdříve si připomeňme, že v únoru v rámci programu Kdo si čte nezlobí přišel do knihovny dětem povyprávět volarský spisovatel Roman Kozák. Pan spisovatel je i výpravčím ve volarské železniční stanici, a tak se mluvilo a četlo o lokálkách ze Šumavy. Pan Kozák dětem řekl vše o tom, jak knihy psal, kde bral inspiraci a žákům prvních tříd volarské základní školy také četl. Na závěr odpověděl na zvídavé dotazy a slíbil, že se spolu nevidí naposled.

   Již padesát let je měsíc březen uváděn jako Měsíc knihy. Volarská knihovna se do této akce zapojuje pravidelně a v letošním roce připravila akce pro děti z MŠ, žáky základní školy i veřejnost.

   Na úvod měsíce plného akcí byl připraven pro žáky volarských prvních tříd výtvarný workshop s ilustrátorem Jiřím Fixlem. Přivítala ho a dětem představila knihovnice Ladislava Škrnová. Pan ilustrátor nejdříve dětem vysvětlil, co je ilustrace a proč je v knihách důležitá. "Jde o kresby, které knihy doprovází, a pro vás, děti, je to důležité, neboť postava na obrázku v knize vám pomůže k přiblížení děje a taky ukáže tu, kterou máte rádi." Po úvodu ilustrátora se již tvořilo.

   Pohádkový svět je pestrý, na postavy k ilustrování bohatý, a děti si vybíraly tu svou. Holčičky vesměs zvolily krásnou zlatovlasou pannu,  princeznu Zlatovlásku, a kluci zase čerty, a našli se i takoví, kteří si vybrali rytíře, neboť někdo musí vysvobodit Šípkovou Růženku, dodali autoři.

   Tvorba, kreslení, lepení a stvoření postavy - to bylo náplní hlavní části tohoto workshopu. Vše se povedlo, a tak zavládla spokojenost. Bylo to další povedené dopoledne, ve kterém volarské knihovnice Ladislava Škrnová a Marcela Zvonková zahájily Březen měsíc knihy, ale navazují tak dál na naučně výtvarné programy pro mateřskou školku a pro žáky základní školy ve Volarech.

   Další akce budou následovat, například ve středu 13. března společně s DDM to bude pořad o kapce vody. Pro dospělé v hotelu Bobík bude beseda s Liborem Drahoňovským o tom, jak autostopem projel Makedonií, a nebude chybět ani promítání obrázků z této cesty.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist