Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Mediální kolotoč mladé i starší bavil i hodně naučil

 PRACHATICE - 22. února 2019 - 6:11 - Mediálnímu vzdělávání v teoretické, ale ještě více v praktické podobě, bylo věnováno odpoledne 12. února v prostorách prachatické radnice. A když dodáme, že se uskutečnilo v režii Hanky Rabenhauptové, referentky pro samosprávu a komunitní plánování, jistě nepřekvapí, že přineslo dobrou zábavu, přiměřený pohyb i nemalé poučení.

 Připravila: (red), foto: Zdeněk Přibyl

   V podstatě šlo o svébytný mediální kolotoč, obrazně i doslova, na němž se pohybovali mladí lidé ze studentské rady města i vážení a nad jiné aktivní senioři z Prachatic, či zdravotně postižení mezi pěticí stanovišť. Všude rychle přecházeli od slov k praktické činnosti.

   O práci nejen s mikrofonem a zvukem si povídali s redaktorem televize Šrumec Václavem Malinou, o zpravodajství, práci se slovem v novinařině i i beletrii zase s redaktorem serveru Jižní Čechy Teď a spisovatelem Tomášem Přibylem. Jaké je to před kamerou i za kamerou si vyzkoušeli s Janem Voldřichem z televizního studia JVP a s Ivanou Bečvářovou z Asteria Centra vzdělávání je čekal úvod do výtvarná a dramatické výchovy a také arteterapie. S šéfredaktorem internetového deníku PRACHATICKOnews.cz a fotožurnalistou Zdeňkem Přibylem se zamýšleli nad fotografií ve sdělovacích prostředcích a vybírali snímky k publikování z předložené nabídky novinářských fotografií různých autorů.

   Odměnou byly pro všechny nové poznatky, které se jim bez rozdílu věku budou hodit v další práci i v životě. A to všechno v příjemném prostředí, dobré společnosti a pod vedením Hanky Rabenhauptové, která rovněž velmi dobře vládne slovem, textem i fotografickým obrazem.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist