Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 První letošní Toulky Šumavou byly dosti o domácích Volarech

 VOLARY - 25. ledna 2019 - 18:20 - První Toulky starou Šumavou v roce 2019 byly zaměřeny vesměs na domácí Volary. Jaroslav Pulkrábek, zasvěcený průvodce cyklem, začal už dvanáctou sezónu šumavských toulek, a to stylově.

 Text a foto: Ladislav Beran

   V zasedací místnosti hotelu Bobík se na úvod řešila Meindlova pila. Šlo hlavně o historii tohoto ojedinělého díla. Diskutovalo se o tom, kde pila stála, viděli jsme její majitele i osazenstvo. Zajímavé záběry na mapu a též zajímavá byla diskuse, do které se přítomni zapojili. Byl to pěkný začátek letošního toulání, které bude mít opět dvanáct zastavení.

   Volary v dalších záběrech - to bylo další téma. Kostel sv. Kateřiny a jeho historie, zejména po požárech a hlavně po tom velkém v roce 1679. Kostel od té doby prošel velkou proměnou do dnešní podoby. Nechyběly volarské domy, kouty i zákoutí, náměstí s hotelem Sitter a kašnou.

   Zajelo se pak za Volary k odbočce, pohlédli jsme i na mapu s velkou síťí seníků. Nu a též jsme se podívali za město, do Boubínského pralesa, Kubovy Hutě, Vimperka a pohledy na Boubín s Bobíkem pomalu vše uzavíraly. Konec patřil pohledům na volarskou faru, to aby si pan farář, který je pravidelným návštěvníkem těchto večerů, trochu historie připomněl. Byl to pro něj od autora pěkný dárek.

   Tím první volarské Toulky starou Šumavou skončily. Ty druhé se uskuteční ve čtvrtek 21. února opět v zasedací místnosti hotelu Bobík.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist