Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Zemřel Oldřich Petrášek, někdejší dlouholetý starosta Netolic

 NETOLICE - 23. ledna 2019 - 23:23 - V redakci nás zastihla nečekaná a smutná zpráva. V úterý 22. ledna náhle zemřel ve věku 60 let pan Oldřich Petrášek. Poslední rozloučení s ním bude v pondělí 28. ledna v 11:00 hodin v obřadní síni v Netolicích, poté bude uložen do hrobu. "Děkujeme za modlitbu a tichou vzpomínku na něj," napsala nám Jiřina Petrášková z netolického muzea.

 Text: Zdeněk Přibyl

   Původním povoláním byl Oldřich Petrášek hodinář. V letech 1994 až 2014 byl starostou Netolic za ODS. Poté aktivně působil v Místní akční skupině MAS Blanský les – Netolicko a MAS Rozkvět a podílel se na vytváření a rozvoji turistické oblasti PodKletí.

   Oldřich Petrášek aktivně pracoval a tvořil také jako regionální historik, publicista, fotograf a spisovatel. Jeho autorský podpis nesou knihy Vandrování s Peklíkem po Linecké stezce - Pověsti, lidové pověry a vypravování z kraje kolem starodávné kupecké cesty a také Příběhy z jižních Čech - Novohradsko a Doudlebsko.

   Měl rovněž velkou zásluhu na vybudování prvních etap historicko - zábavného Archeoparku na sv. Jánu v Netolicích. Především byl však dobrým člověkem, trampem a traperem, pro přátele vždy chápajícím Pítrsem. Budeš nám moc chybět, Pítrsi. Nezapomeneme na tebe.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist