Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Lyžařské běžecké stopy kolem Prachatic jsou opět protaženy

 PRACHATICE - 11. ledna 2019 - 11:33 - "Zatímco němečtí kolegové kvůli drsnému počasí bílou stopu zavírají, my ji upravujeme a zveme do ní lyžaře. Jak nás informoval inženýr Jan Pěsta, jednatel Městských lesů Prachatice, bílá stopa se právě upravuje," sdělila nám dnes, v pátek 11. ledna dopoledne, vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková.

 Připravil: (zp)

   Některé stopy byly podle jejích slov dopoledne již projeté, jiné ještě čekaly na úpravu. Do 13:00 měly však být projeté všechny naše stopy. Celkem upraví pracovníci Městských lesů Prachatice více než 30 kilometrů běžkařských stop ve svém revíru.

   Sníh by měl zase nějakou chvíli vydržet a připravené stopy budou jistě lákat lyžaře. Ostatně před týdnem, kdy se protahovalo na hranici mezi sněžením a deštěm, nedočkavě čekali u tras lyžaři s "prkýnky" v rukách, až budou stopy protažené...

   Stopy upravují lesáci skútrem, který je prostřednictvím technologie GPS napojený i na trasy rozsáhlého projektu Bílá stopa. Upraveny tedy budou  trasy Sedýlko, Stadionek, Klení a louka nad Libínským Sedlem, dále pak cesta Kamenná (značená fialově), i oblíbená "tankovka", která je napojena na šumavskou Bílou stopu.  "U této trasy opět prosíme pěší turisty, aby nevstupovali do upravené stopy. Přejeme všem milovníkům bílých stop  krásné zážitky," dodala Jiřina Dolejšková.

   K fialově značené stopě Kamenné cesty, na kterou se před týdnem po úpravě stopy vydaly za prací Lesy České republiky, se vyjádřil jednatel Městských lesů Prachatice Ing. Jan Pěsta:

   "Cesta Kamenná, která je hojně vyžívána hlavně v zimních měsících k lyžování a k dalším zimním radovánkám, zajišťuje přístup do lesů hlavně Lesům ČR, s.p. a Obci Chroboly. Lyžařské stopy jsou zde dělány pouze na jejich vstřícném jednání a domluvě. Protažení stop, které bylo realizováno v nedělních ranních hodinách, se přesto udělalo s vědomím, že následující den bude cesta prohrnuta a poté rychle odvezeno vyrobené dřevo, aby se dále nebránilo údržbě lyžařských stop. Odvoz bude realizován do čtvrtka tohoto týdne, tj. do 10. ledna 2019, a od té doby mohou využívat cestu běžkaři."

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist