Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Sníh má kolem Prachatic vydržet, upraví se lyžařské stopy

 PRACHATICE - 4. ledna 2018 - 14:10 - Sníh by podle předpovědi počasí měl vydržet, proto se v letošním roce upraví poprvé běžkařské stopy v okolí Prachatic. Stane se tak v neděli 5. ledna. Informovala o tom vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu prachatické radnice Jiřina Dolejšková.

 Připravil: (zp)


   "Podle informací, podaných Ing. Janem Pěstou z Městských lesů Prachatice, se bílá stopa aktuálně upraví v neděli ráno v 8:00 hodin. Zatím sněhová pokrývka nebyla na úpravu vhodná. Upravovat se bude celkem více než 30 kilometrů běžkařských stop," uvedla Jiřina Dolejšková.



   Stopy budou upravovat pracovníci Městských lesů Prachatice. Skútrem, který je GPS napojený i na propracovaný systém běžkařských tras na Šumavě nazvaný Bílá stopa, budou projety trasy Sedýlko, Stadionek, Klení a louka nad Libínským Sedlem.

   Libínská cesta - Patriarcha - značená fialově - v letošním roce bude nesjízdná, je částečně propluhovaná - v okolí probíhá těžba a odvoz dřeva.

   Naše oblíbená "tankovka" - upravená traktorovou frézou, není napojená na Bílou stopu. Aktuálně bude také v neděli protažena. U této trasy
prosíme pěší turisty, aby nevstupovali do upravené stopy.

   Přejeme všem milovníkům bílých stop krásné zážitky!

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist