Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Vikář od sv. Jakuba požehnal koledníkům Tříkrálové sbírky

 PRACHATICE - 2. ledna 2019 - 13:33 - Tříkrálová sbírka slavnostně začala v úterý 1. ledna v kostele sv. Jakuba v Prachaticích požehnáním koledníkům. Při mši se ho ujal vikář otec Petr Plášil.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

    Následovalo vybavení skupin, které vždy mají v čele jednoho dospělého, a jejich vyslání se zapečetěnými kasičkami "do terénu". Koledovat budou v revíru Farní charity Prachatice až do 14. ledna. Koordinátorkou sbírky je Zdenka Jančiová.

   Na programu je také poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky a dárcům. To se uskuteční v prostorách Charitního domova sv. Dominika Savia pro matky s dětmi ve Slunečné ulici v Prachaticích (v bývalých kasárnách) ve středu 16. ledna od 15:00 do 18:00 hodin. Součástí setkání bude i prohlídka azylového domu.

   Zazní tu poděkování za nevšední ochotu všem, kteří pomáhají lidem v nouzi. Výtěžek z Tříkrálové sbírky, organizované při římsko-katolických farnostech, zůstává z větší části farním charitám právě na pomoc potřebným lidem. Každý rok však část prostředků putuje i do zahraničí jako humanitární pomoc.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2018, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist